Páginas

23 dic 2012

Crónica


Esta es la carta que enviaremos al Diari de Vilanova, el cual el pasado Viernes 21 de Diciembre nos deja algunas perlitas, tres artículos, ni mas ni menos!

Se lucieron!!!..Felicidades.

Que si promovemos el alcoholismo, pasando por un macrobotellón adolescente hasta los beneficios económicos que tenemos por realizar el Fes-t'hi, ahora de las cosas que realmente hay que decir, ni mu.

Esperamos que la publiquen.

Gracias a todos los que colaboran y apoyan un Festival, tanto este como otros, que lo único que hacen es promover la cultura de la Cerveza Artesana.

Lamentamos si algún sector se siente molesto por el verdadero crecimiento de la Cerveza Artesana, pero mediante métodos obsoletos como este no podrán llegar a buen camino, hay muchísima mas gente detrás de esto que no quiere enfrentarse a otro, pero si vivir tranquilo.

Verdaderamente vergonzoso.

Recordamos los horarios en estas fiestas.

Lunes 24 de 18 a 21 hs.
Martes 25 y Miércoles 26 CERRADO
Lunes 31 CERRADO.

Por si no saben donde contrastar, aquí les dejamos algunas crónicas externas a la organización.

http://www.birraire.com/2012/12/solidez-cronica-del-ii-fes-thi-12.html

http://www.birraire.com/2012/12/solidez-cronica-del-ii-fes-thi-22.html

http://elcocinillas.wordpress.com/2012/12/19/fes-t%c2%b4hi-2012-la-visita/

http://www.flickr.com/photos/vilanovailageltru/sets/72157632255346390/

http://www.tdtgarraf.com/garraf-noticies/capitol/festival-de-cerveses-artesanes-de-vilanova


Tragicomèdia al pavelló de la Collada

Des de l'associació Singlot escrivim aquesta carta donades les nombroses crítiques que s'han fet al Diari de Vilanova tant per part d'alguns pares del Club Basquet Samà com per membres de la redacció d'aquest diari.

Relació dels fets: El passat dissabte 15 de desembre va tenir lloc el 2n festival de cervesa artesana de Vilanova i la Geltrú. Pels que no vareu poder assistir, explicar-vos que aquesta és una fira organitzada des d'una associació sense ànim de lucre de Vilanova, formada per persones de totes les edats, implicades amb la ciutat i amb ganes i motivació per donar-la a conèixer a través d'un producte artesanal, de qualitat i de proximitat.

Enguany el Fes-t'hi va haver de canviar d'ubicació, no per gust, sinó per què l'envelat ja no existeix i no hi havia cap altre espai a la ciutat que pogués acollir el gran nombre d'assistents que té aquest esdeveniment,enguany 2500.

Això va ser repte per nosaltres ja que a part de que l'espai està molt allunyat del centre, i del que comporta organitzar una activitat com aquesta, vam haver de pagar un pla d'autoprotecció adequat a l'espai i per requeriment d'aquest pla també contractar una ambulància durant tot el dia (que no va registrar cap tipus d'incidència), 3 vigilants de seguretat (que tampoc van registrar cap tipus de problema en tota la jornada) i també un servei de neteja extraordinari per part de l'empresa que neteja habitualment el pavelló.

Sabíem que l'espai havia d'estar net a les 9 del matí ja que hi havia partits de bàsquet i per això vam confiar en la proposta que se'ns va fer des d'aquesta empresa de netejar de 6h a 9h del matí. Per tant, des de l'organització vam complir amb tots els requeriments que se'ns havien fet . El problema va venir quan el servei contractat de 6h a 9h va ser insuficient per deixar l''espai en condicions òptimes. Això va provocar que el partit que s'havia de jugar a les 9.30 no es pogués jugar (si els que s'havien de celebrar posteriorment) ni es pogués buscar un espai alternatiu on fer-lo.

Quan ens vam assabentar dels problemes que això havia comportat, vam trucar personalment al director tècnic del Samà i vam redactar una carta de disculpes per què la direcció del Samà la fes arribar als pares afectats. Pensem, que tot i que no va ser responsabilitat nostra, i segurament tampoc de l'empresa ni de l'ajuntament (ja que era el primer cop que es feia allà i un error de previsió el té tothom), com a organitzadors calia donar la cara, explicar els fets i parlant la gent s'estén. Aquest és el nostre tarannà.

Tot i així, en el diari del 21 de desembre se'ns van fer unes crítiques desmesurades, sense explicar bé com havien anat els fets, criminalitzant el Fes-t'hi com si fos un macrobotellon organitzat per uns adolescents. Qualsevol persona que va assistir al Fes-t'hi o ha mirat les nombroses fotos i vídeos de l'acte pot comprovar que era un ambient familiar, acollidor i tranquil.

L'espai no va estar a punt a les 9h, d'acord, però d'aquí a tot el que s'ha arribat a dir és vergonyós. Lamentem que el Diari de la nostra ciutat faci un tractament tant sensacionalista i poc rigorós de les notícies, i especialment dels projectes que fan les entitats des de la il•lusió, la màxima professionalitat i el compromís amb la ciutat.

A dia d'avui, no sabem si tornarem a fer el Fes-t'hi, potser per què no ens deixen o potser per què no som capaços de recuperar la motivació que teníem. Només esperem que els responsables pertinents reflexionin sobre com aquests comentaris destructius fets alegrement desmotiven les entitats i les persones que hi ha darrera i demanem que busqueu informació sobre totes les bones critiques que se'n fan a nivell extern i que contrasten amb la lamentable visió i poc reconeixement que donen alguns personatges de casa nostra.

Associació Singlot



13 comentarios:

  1. Moltes felicitats pel fest-hi i no feu cas d'aquest article, del basquet samà que juguint els seus partits a la seva escola pia i que no utilitzin un espai public salut icervesa

    ResponderEliminar
  2. Felicito als organitzadors del Fes-t'hi, jo m'hi vaig fer una estona i la veritat és que hi havia un ambient immillorable, almenys durant tota l'estona que hi vaig ser. Ambient en el que es barrejava il·lusió, artesania cervesera, bon rotllo, diàleg, festa... i sobretot, no us desanimeu que pel proper any hem de Fes-t'hi-jar més que val la pena...

    Si us plau, els que aquest any us heu molestat per aquesta petita errada de previsió en temps per netejar... reflexionem: "qui no fa mai res, mai s'equivoca"... i el fet de veure el bon ambient principalment jove que hi havia, avui, és realment una joia... calen actes que ens retornin la il·lusió col·lectiva, la comunicació sana i festiva per facilitar que puguem construir un futur millor, des del respecte i la cooperació... i, per mi, aquest ho va ser...

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Increïble que vulguin fer un linxament públic a una gent que està promovent activitats culturals al municipi, capaç de reunir 2.500 persones i fer que molts d'ells es desplacin des de fora del Garraf per tal d'assistir-hi. Hi ha molt desconeixement sobre el nostre món cerveser i caldrà seguir treballant.

    L'actitud del diari no m'estranya gens. La premsa escrita (i la local molt més) té els dies comptats tal com la coneixem avui en dia, i en molts casos s'ha engroguit de mala manera per tal de vendre més exemplars. El sensacionalisme barat ven, encara que s'exerceixi amb desmesura i de manera injusta.

    Molts ànims Singlots.

    ResponderEliminar
  5. Per sort la gent que vem anar podem donar bona fer que no era pas un "macrobotellon". El fes-'hi es un festival que tot i la portar nomes 2 edicions es pot dir que es un del consolidats dintre del panorama cerveses català.
    En sap molt greu aquesta mena de comentaris que nomes fomentant la destrucció de un panorama que esta creixent tant be. A mes com diu el Joan, es una noticia sensacionalista.
    El nou lloc tampoc el vaig trobar que fos la millor ubicació. Massa allunyat del nucli urbà, difícil d'accedir i de aparcar. Per sort hi havia el trenet.
    Ànims i endavant.

    ResponderEliminar
  6. Tot l'ànim i suport als companys de Singlot Confiem que poc a poc recupereu la motivació i tinguem Fes-t'hi per anys. Que ningú us menystingui la bona feina i l'haver creat quelcom tan màgic i ben fet com és el vostre festival. Una abraçada!

    ResponderEliminar
  7. Ànim companys, la tasca que realitzeu és esplèndida !!!
    Teniu el nostre suport !!
    Salut!!

    ResponderEliminar
  8. Quina tela de gent. Jo no hi vaig ser-hi, però llegint blogs i veient fotos em dona la sensació que volen fer una crema de bruixes sense saber de que va el tema. No us desanimeu, hi ha gent que vol fer mal a qualsevol preu. Anims!

    ResponderEliminar
  9. Molts ànims, salut i birra!

    ResponderEliminar
  10. Molts anims per la propera¡¡¡¡
    Si desde Birra08 podem fer-vos costat endavant.
    Salut&WinterBeer

    ResponderEliminar
  11. Des de BeerLooK tot el nostre recolzament. gràcies per la bona feina feta al Fes-t'hi. Es el que compta.

    http://www.beerlook.com/blog/2012/12/27/queremos-mas-fes-thi/

    ResponderEliminar
  12. Només vull donar-vos tot el meu recolzament ja que qui va anar va veure una perecte organització i un ambient relaxat. Qui vol veure problemes els veu arreu. Crec que l'Ajuntament de la vostra vila s'hauria d'implicar més, falicitant espais i recolzant-vos quan es diuen coses que no reflexen la realitat del què va passar.
    Només és la segona edició però sembla una de les cites cerveseres més punteres de Catalunya. He anat a totes dues i espero poder anar a les seguents ja que sembla que tant productors com nosaltres, el públic en general, ens agrada el festival.
    Ànims i a continuar amb força!

    ResponderEliminar
  13. Des de Campdelasort teniu tot el nostre recolzament. Per als que opinen sense criteri, dir que desprès de recorre moltes fires, mercats, festivals...etc i parlant del que fem nosaltres (gastronomia), el nivell gastronòmic (perquè el cerveser no cal alabar-lo mes, es aplastant) va ser altissim, tots els participants varen fer un esforç per a oferir productes locals i de qualitat, en la majoria dels casos ecològics i a preus populars. Costa trobar un festival amb una qualitat tant alta. Peró companys del singlot, en un poble on triomfa el mercadona i el Mcdonalds, que voleu? :) o qui us penseu que paga als redactors, directors..... dels diaris? nosaltres no....
    Endavant, que el futur es nostre. Si a Vilanova no us valoren, a Bonastre us esperarem amb els braços oberts, hehe

    ResponderEliminar